groep 3

Wij zijn groep 3!

Met acht kinderen zijn wij het schooljaar 2019/2020 in groep 3 gestart. Zes jongens en twee meisjes. En dat was best wel even wennen. Wat gaat er veel anders in groep 3 dan hoe het in groep 2 ging.

We starten de dag met nog even heerlijk spelen. Lego, kapla en playmobil zijn favoriet bij de jongens en de meiden knutselen wat af met strijkkraaltjes. Om 08.45 uur starten we in de kring met de dag. We bidden, zingen, vertellen en nemen de dag door.

Aan het leren lezen en spellen besteden we in groep 3 heel veel tijd. Van 09.00 – 10.00 uur zijn we hier dagelijks mee bezig. En ook op de middag oefenen we hier nog een poosje mee. We leren dit jaar alle letters en klanken, oefenen veel met zoemend lezen, woorden hakken en goed spellen. We schrijven in onze groep met potlood en leren de losse letters te schrijven. Ook gaan we regelmatig naar buiten om daar te oefenen met lezen en spellen. We werken dus zeker niet alleen in werkboekjes!

Tussen 10.00 en 10.30 uur gaan we lekker fruit eten en buitenspelen. Zodat we daarna weer fris aan de slag kunnen met rekenen. We oefenen veel met tellen, de getallen goed schrijven, wat is meer, wat is minder of evenveel? Ook maken we splitsingen, tellen we met sprongen, leren we klokkijken. En gedurende het jaar komt er nog veel meer bij. Ook bij rekenen oefenen we soms in ons werkboek, dan weer lekker buiten en een andere keer op een chromebook.

We houden van lekker veel voorlezen! Dat doen we dan ook elke dag. Nu lezen we voor uit prentenboeken die passen bij het thema “ik en mijn vrienden”. Ook de werflessen op de middag sluiten aan bij dit thema. We doen dit aan de hand van de methode Kwink. De kinderen leren zichzelf voor te stellen, we doen een rollenspel met als doel dat iedereen erbij hoort. En zo zijn er elke week weer nieuwe dingen te leren!

De middagen zijn vol met bijbelverhalen, zingen, spelen, tekenen of knutselen. Op dinsdag gaan we altijd gezellig naar gym en op vrijdag sluiten we de week af met de weeksluiting met de hele school.

  • CONTACTGEGEVENS

  • SBO De Werf

  • James Cookstraat 10
    3814 XD Amersfoort

  • Tel: 033 4753555
    email: info@sbo-dewerf.nl

  • NAAR CORDEO SCHOLENGROEP

  • NAAR SWV DE EEM

James Cookstraat 10

(033) 475 35 55

info@sbo-dewerf.nl