groep 1/2

Hallo, wij zijn groep 1/2

Wij hebben op de maandag, dinsdag en woensdag Juf Gea en Juf Anneke en op de donderdag en de vrijdag zijn Juf Rendelina en Juf Adri bij ons aanwezig.
We starten altijd in de kring. We beginnen met gebed en zingen een aantal liederen. Wouw, wat kunnen wij goed zingen. Uit volle borst wordt er gezongen. Welke dag van de week is het vandaag? Even denken, is het vandaag zonnig, bewolkt, regenachtig of sneeuwt het? Welke maand en welke tijd van het jaar zitten we in? Het wordt allemaal besproken en bijgehouden door de kinderen.

Wij werken vanuit een thema. Zo hebben we vriendjes, markt en fruit, kinderboekenweek enz. Hier werken we en spelen we over. Zo hebben we nu een markt in onze klas, met brood en fruit. Een echte kassa en het geld maken we zelf. En bij het thema markt hoort dan ook een bezoekje aan de markt. Binnen de thema’s werken we aan het reken en taalonderwijs.

We spelen buiten op de skelters en in de zandbak. Er worden hutten gebouwd en er wordt geknuffeld met konijnen.

Ook zijn wij te vinden in de keuken. Heerlijk pannenkoeken bakken of pudding maken.
Want wat doe je wanneer je in een verhaal leest over pudding en je weet eigenlijk niet goed wat dat is. Dan maken wij het met de kinderen, zodat het voor de kinderen betekenis krijgt.

Kortom een heerlijke klas met kinderen waar kinderen zichzelf mogen en kunnen ontwikkelen en waarin een kind zichzelf mag zijn.

  • CONTACTGEGEVENS

  • SBO De Werf

  • James Cookstraat 10
    3814 XD Amersfoort

  • Tel: 033 4753555
    email: info@sbo-dewerf.nl

  • NAAR CORDEO SCHOLENGROEP

  • NAAR SWV DE EEM

James Cookstraat 10

(033) 475 35 55

info@sbo-dewerf.nl